slide-1.jpg slide-2.jpg slide-3.jpg slide-4.jpg slide-5.jpg slide-6.jpg

slide-1.jpg

slide-2.jpg

slide-3.jpg

slide-4.jpg

slide-5.jpg

slide-6.jpg

PreviousNext

Takmičenja

Uspesi učenika Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu na takmičenjima višeg ranga u školskoj 2011/2012. godini:

Na Internacionalnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi održanoj od 1. do 10. decembra u Južnoj Africi, svoju školu i Srbiju sjajno su predstavile Irena Đorđević i Anđela Šarković, učenice prvog razreda, zauzevši treća mesta iz grupe predmeta.

Na Srpskoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Beogradu 31. 3. 2012. godine učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu bili su uspešni. Treće mesto zauzeo je Predrag Milošević, u kategoriji učenika četrvrtog razreda, treći je bio i Žarko Ranđelović u kategoriji učenika drugog razreda.

Na Srpskoj informatičkoj olimpijadi koja je održana u Beogradu 19. 5. 2012. godine drugo mesto zauzeo je Predrag Milošević, u kategoriji učenika četrvrtog razreda, drugi je bio i Ivan Stošić u kategoriji učenika drugog razreda. Učenik prvog razreda Marko Stanković osvojio je treće mesto.

Na Srpskoj informatičkoj olimpijadi za osnovne škole održanoj u Beogradu 19. 5. 2012. godine, prvo mesto zauzeo je Dušan Živanović. Na Olimpijskim sportskim igrama učenika RS u Sremskoj Mitrovici 9. 5. 2012. godine Dimitrije Mladenović zauzeo je prvo mesto u plivanju prsnim stilom, dok je Mihajlo Mihajlović osvojio prvo mesto u džudou.

Na Međunarodnom matematičkom takmičenju „Kengur“ održanom u Nišu 15. 3. 2012. godine, prva mesta zauzeli su: Ivan Stošić i Žarko Ranđelović, drugi su bili: Nikola Mitić, Nina Mladenović, Nikola Rančić, Marko Stanković, Uroš Popović, Anđelija Đorđević, Ivan Dejković, Ivona Milutinović, Lazar Grbović i Mina Milanović. Treća mesta osvojili su: Predrag Milošević, Mladen Mančić, Ana Stanojević, Maša Jovanović, Predrag Đorđević, Natalija Dimić, Jovan Stepanović, Jovana Todorović, Mladen Ilić, Aleksandar Đorđević, Marko Radosavljević, Predrag Čukalović, Vladimir Mitrović, Milena Aleksić, Sava Stevanović.

Na Državnom takmičenju iz matematike u Novom Sadu 17. 3. 2012. godine prva mesta osvojili su: Žarko Ranđelović i Ivan Stošić, učenici drugog razreda i Irena Đorđević, učenica prvog razreda. Druga mesta zauzeli su: Anđela Živanović, iz drugog razreda, Marko Stanković i Teodora Raičević iz prvog razreda. Treća mesta pripala su: Predragu Miloševiću, učeniku četvrtog razreda, Jovani Todorović, učenici drugog razreda i Nikoli Spasiću i Anđeli Šarković iz prvog razreda.

Na Državnom takmičenju iz fizike 21. aprila 2012. godine u Senti, prva mesta zauzeli su Ivan Stošić iz drugog i Irena Đorđević iz prvog razreda. Drugi su bili: Nikola Andrejić iz trećeg i Anđela Šarković iz drugog razreda. Treća mesta osvojili su: Igor Đorđević iz četvrtog razreda, Teodora Đorđević, iz trećeg, Žarko Ranđelović, iz drugog i Anđelija Đorđević iz prvog razreda.

Na Državnoj smotri istraživačkih radova u Beogradu, 2. juna 2012.godine, Teodora Đorđević, osvojila je prvo i treće mesto sa radovima iz fizike.

Na Državnom takmičenju iz informatike održanom 25. 3. 2012. godine u Nišu, prva mesta zauzeli su: Ivan Stošić, učenik drugog razreda i Marko Stanković, učenik prvog razreda naše škole. Drugo mesto osvojio je Predrag Milošević, učenik četvrtog razreda. Treće mesto je zauzeo Igor Đorđević iz četvrtog razreda.

Na Državnom takmičenju iz informatike za osnovne škole održanom 21. 4. 2012. godine u Nišu, treće mesto osvojio je Dušan Živanović.

Na Državnom takmičenju iz italijanskog jezika u Beogradu 21. 4. 2012. godine prvo mesto osvojila je Vedrana Čolić.

Na Državnom takmičenju iz biologije 13. 5. 2012. godine u Beogradu drugo mesto je osvojila Lana Radenković.

Na Državnom takmičenju iz istorije koje je održano u Kraljevu, 13. 5. 2012.godine, treća mesta osvojili su: Miljan Krstić, iz drugog i Ilija Stojanović iz prvog razreda.

Ivan Stošić, učenik III razreda specijalozovanog odeljenja za talentovane fizičare osvojio je srebrnu medalju na 24. Internacionalnoj olimpijadi iz informatike održanoj od 23. - 30. septembra 2012. godine u Sirmione - Montečiari, Italija.

Podnavigacija

Najnovije vesti

Detalji

Kontaktirajte nas

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Unesite kod sa slike

Gimnazija "Svetozar Marković"

Ul. Branka Radičevića br. 1

18000 Niš, Republika Srbija

Tel./Faks: +381 18 254 396

Tel: +381 18 242 984

Web: www.gsm-nis.edu.rs

E-mail: gsm-nis@open.telekom.rs