Smerovi

U okviru obrazovno-vaspitnog rada, škola pruža učenicima najrazličitije mogućnosti, s obzirom na to da postoji čak šest nastavnih modula:

•    društveno-jezički smer

•    prirodno-matematički smer

•    specijalno odeljenje za učenike obdarene za matematiku

•    specijalno odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima na fiziku

•    ogledna odeljenja za učenike VII i VIII razreda osnovnog obrazovanja, obdarenih za matematiku

•    odeljenje prirodno-matematičkog smera u kome se deo nastave prati na francuskom, odnosno engleskom jeziku.   

U odeljenju za obdarene matematičare, koje postoji od školske 1991/1992. godine, realizuju se nastavni programi Matematičke gimnazije iz Beograda, a predavači stručnih predmeta u profesori Departmana za matematiku PMF-a u Nišu. Takođe, u odeljenju za talentovane fizičare, koje pri školi postoji od 2004, nastavu stručnih predmeta drže profesoi Departmana za fiziku, niškog PMF-a.

Ono na šta smo posebno ponosni, jeste činjenica da od školske 2007/2008. godine, kontinuirano upisujemo ogledna odeljenja za učenike VII i VIII razreda osnovnog obrazovanja, obdarenih za matematiku, koji imaju dva dodatna časa matematike, i po jedan dodatni čas fizike i informatike.

Od školske 2009/2010. godine, odnosno 2011/2012. godine, u školi postoji i bilingvalno odeljenje prirodno-matematičkog smera u kome se deo nastave sluša na francuskom, odnosno engleskom jeziku, a nastavu drže profesor naše škole koji aktivno usavršavaju svoje znanje stranog jezika.