Najuspešniji takmičari 2014

Uspesi učenika Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu na takmičenjima višeg ranga u školskoj 2013/2014. godini:

Matematika

Na Osmoj dopisnoj matematičkoj olimpijadi 11.11.2013. u Nišu, Miljana Petković je osvojila prvo mesto

Na Državnom takmičenju iz matematike održanom u Nišu 15.03.2014. prvo mesto osvojila je Anđela Šarković. Druga mesta zauzeli su Todorović Stanislav, Gavrilović Teodora, Živanović Anđela i Todorovoć Jovana. Treće mesto pripalo je Vještici Jovanu, Ranđelović Žarku i Spasić Nikoli.Za plasman na Srpsku matematičku olimpijadu su se izborili Anđela Šarković, Todorović Stanislav, Živanović Anđela, Ranđelović Žarko i Spasić Nikola.

Na Državnom takmičenju iz matematike za osnovne škole održanom u Jagodini 10.05.2014. prvo mesto I plasman na Srpsku matematičku olimpijadu osvojila je Bogdana Đorđević.

Na Srpskoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Novom Sadu 05.04. 2014. godine Žarko Ranđelović i Anđela Šarković su prvim mestom, odnosno zlatnom medaljama, osvojili plasman na Svetsku matematičku olimpijadu. Spasić Nikola je na istom takmičenju osvojio treću nagradu

Na Evropskoj matematičkoj olimipijadi za devojke u Turskoj 10.-16.04.2014. Anđela Šarković osvojila je prvo mesto odnosno zlatnu medalju.

Na Balkanskoj matematičkoj balkanijadi održanoj u Bugarskoj 2.-7.5.2014. godine Žarko Ranđelović osvojio je zlatnu a Anđela Šarković bronzanu medalju.

Na Svetskoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Južnoafričkoj republici od 3. do 13.07.2014. godine Žarko Ranđelović je osvojio zlatnu medalju a Anđela Šarković srebrnu medalju

Na Matematičkoj olimpijadi srednih škola Srbije održanoj u Beogradu 25.5.2014. ekipa naše škole koju je predvodio prof. matematike Miloš Milosavljević osvojila je drugo mesto. U pojedinačnom plasmanu Andija Kolić je osvojio drugo a Stanislav Todorović treće mesto

Na matematičkom takmičenju Misliša održanom u Nišu, 10.4.2014. prvo mesto su osvojili Janko Ranđelović i Stanislav Todorović. Drugo mesto pripalo je Ivanu Dejkoviću i Vuku Đorđeviću a treće  Anđeli Todorović, Miljani Petković i Bogdani Đorđević.

Na međunarodnom matematičkom takmičenju Kengur, održanom u Nišu, 20.3.2014. prva mesta su osvojili Anđela Todorović, Janko Ranđelović, Stanislav Todorović, Nikola Spasić, Ivan Stošić i Žarko Ranđelović. Drugo mesto su osvojili Bogdana Đorđević, Dušan Živanović, Ana Rančić, Marko Stanković, Teodora Rančević, Anđela Živanović, i Ivan Dejković. Treće mesto pripalo je Anđeliji Đorđević, Maši Jovanović, Lazaru Grboviću i Jovani Todorović

Informatika

Na Juniorskoj balkanijadi iz informatike u Bugarskoj od 22.-24.11.2013. Dušan Živanović je osvojio zlatnu medalju

Na Državnom takmičenju iz oblasti informatike u Nišu 22.03.2014. godine učenici su pozicijama osvojili i plasman na Srpsku informatičku olimpijadu. Ivan Stošić, Marko Stanković i Dušan Živanović su osvojili prvo mesto. Drugo mesto osvojili su Ivan Dejković, i Predrag Stamenković a treće mesto osvojio je Mihajlo Kocić.

Na Srpskoj informatičkoj olimpijadi održanoj u Beogradu 10.-11.05.1014. . Ivan Stošić i Marko Stanković su osvojili prvo mesto i plasman u tim Srbije. Dušan Živanović i Ivan Dejković su osvojili drugo a Mihajlo Kocić treće mesto.

Na Svetskoj informatičkoj olimpijadi održanoj na Tajvanu u periodu od 13. do 20. 07. 2014. godine Marko Stanković osvojio je srebrnu a Ivan Stošić bronzanu medalju.

Na Državnom prvenstvu istraživačkih radova održanom u Beogradu 13.4.2014. Tamara Stanković je osvojila prvo mesto

Fizika

Na Srpskoj fizičkoj olimpijadi za osnovne škole održanoj u Beogradu 7.9.2014. Dušan Živanović je osvoji prvo mesto.

Na Državnom takmičenju iz fizike održanom u Kraljevu 26.-27.4.2014. Irena Đorđević je osvojila prvo mesto, Janko Ranđelovič, Nemalja Madić i Ivan Stošić drugo, a Teodora Gavrilović, Dušan Živanović, Marko Stanković, Jovana Todorović i Nikola Krstić treće mesto. Na Srpsku fizičarsku olimpijadu se plasirao Ivan Stošić

Na Državnom takmičenju za osnovne škole iz fizike u Kruševcu održanom 13.04.2014. godine Bogdana Đorđević osvojila je drugo mesto.

Biologija

Na Državnom takmičenju iz biologije održanom u Beogradu 10.5.2014. Filip Dužanić je osvojio treće mesto.

Istorija

Na Državnom takmičenju iz istorije održanom u Aranđelovcu 8.6.2014. godine prvo mesto osvojili su Đorđe Miladinović i Ilija Stojanović.

Plivanje

Na Državnom prvenstvu u plivanju održanom u Beogradu 3.12.2013. godine Jana Ćirić je kraul stilom osvojila prvo mesto.

Nauka

Na Internacionalnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi održanoj u Indiji od 02. do 11. 12. 2013. godine Dušan Živanović je na takmičenju iz grupe predmeta osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

Preduzetništvo

Na Republičkoj smotri preduzetničkih kompanija Srbije, održanoj u Beogradu 25.-27.5.2014 naša učenička kompanija Bookz matter pod mentorstvom prof. engleskog jezika Dušice Simić, osvojila je prvo mesto i time stekla pravo da predstavlja Srbiju na međunarodnom takmičenju koje se održalo u Estoniji od 23. do 25. jula 2014. Kompanija se bavi promocijom knjiga i čitanja a čine je: Alesandro Čivljak, Milan Glumičić, Maša Đorđević, Jelena Jevtić i Vuk Milošević

Podnavigacija

Najnovije vesti