P' sad, nije RAF MIT, ali nije ni los

U principu, to sto je privatni je prednost sa strane da se profesori ne izivljavaju nad tobom. Recimo, isti profesor predaje kod nas i na drzavnom, ali je odnos prema studentima potpuno drugaciji. Ne mora nuzno da daje lakse zadatke (kruzile su price da uvek daje lakse, a onda smo nas par uporedili njihove kolokvijume/ispite s nasim... i nije lakse, isto je

), samo ce drugacije da se ophodi prema tebi.
Mana je sa strane sto njima prijemni ne sluzi kao filter pa na prvoj godini ima dosta maminih i tatinih sinova koji nema sta da traze bilo gde, posebno ne na RAF-u

Naravno, imas i normalnih ljudi s kojima mozes da se druzis. Mada, kad malo razmislim, to da prijemni nije filter je isto i na drzavnim, samo su ljudi tamo kreteni, ali ne nuzno i burzuji

Druga mana je sto jelte nemamo pravo na dom, menzu i stipendiju. Imamo pravo na stipendiju grada Beograda, ali tek kad tamo budemo prijavljeni za stalno boraviste 3 godine. Ja se jos nisam prijavila, a mozda je trebalo

Sto se tice programa, RAF ima bas dobar program (mada je bolje da ides na neki drugi faks ako zelis da se bavis naucnim radom), dobro je opremljen i profesori su... pa kao i na drzavnim

Neki su bas bas dobri (isto i asistenti), a neki su za bogu plakati. Doduse, ja sam tek prva godina pa nisam upoznala puno profesora. Za ocene je malo pipavo jer je na RAF-u skroz uvedena Bolonja pa ti treba 95% poena za 10, dok je drugde mahom 91%. U svakom slucaju, svakakvi ce u pocetku da se provlace, sto na prepisivanje, sto na nesto malo ucenja, ali vremenom stvari postaju teze i ako neka budala i uhvati uslov za drugu, za trecu nece. E da, stipendisti smeju da padnu samo jedan predmet u toku godine, ako ne planiraju da izgube stipendiju.
Jos jedan veliki plus je da svi bolji studenti prilicno lako nadju posao. Sad zaista ne znam koliki je udeo RAF-a u tome, al' cini mi se da ga ima

U svakom slucaju, ja sam prilicno zadovoljna. Kao i svuda, ima prostora za napredak, ali ne bih menjala RAF za neki drzavni faks

Ako nista drugo, bar mi obezbedi knjige (stipendistima dzabe, ostalima uracunato u skolarinu

) koje su kvalitetne i nisu kopirane (mrzim da ucim iz kopiranih knjiga

).
Ne znam da li te jos nesto konkretno zanima, mozda propustih nesto

E da, bas ces da studiras dva ili ti je to samo fora za prvu godinu, a posle ces da se snalazis?