Gimnazija Svetozar Markovic - forum Gimnazija Svetozar Markovic - forum
Vesti: * **NOVO** Uredite svoj profil **NOVO***

*
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Jul 30, 2010, 12:03:30 am

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

test
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: четвртенци!  (Pročitano 2340 puta)
devojche
Novi clan
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« poslato: April 17, 2009, 11:16:40 pm »

У мом одељењу (четворка) четворо (а можда и петоро) ће на фармацију, двоје на медицину, двоје на језике (енглески и руски/чешки/арапски, видећемо  Opušten), троје на електронику, двоје, троје на права и исто толико на економију, двоје на психологију, један на биологију, један на архитектуру, један на ФИТ и, ваљда, један на ФОН.
Како је код вас? Шта доминира?
Sačuvana

DUXI90
Full Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: April 18, 2009, 12:31:44 pm »

Kod specijalaca:

Beograd:
1 ETF (SI) i PMF (informatika)
1 ETF (fizička elektronika) u Bg-u
2 vojna akademija (ako im uspe da upadnu...)
1 Saobraćajni fakultet

Niš:
2 PMF, matematika
2 PMF, informatika
1 biologija
3 fizika
1 mašinstvo
3 arhitektura
1 Elektronski fakultet

1 ne znam šta će....
Sačuvana

Respect my authoritahhhhh!
devojche
Novi clan
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #2 poslato: April 19, 2009, 02:30:42 am »

Јел то ти не знаш шта ћеш или...?  Namigivanje
Sačuvana

DUXI90
Full Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #3 poslato: April 20, 2009, 01:52:18 am »

Ne, ja sam retard sa dva komada...  Prevrtanje očima
Sačuvana

sanja
Global Moderator
Sr. Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #4 poslato: April 20, 2009, 02:11:16 pm »

Dule bre, sta ce ti to u zivotu Smeško Bolje studiraj jedan, ali kako treba... a ako imas visak vremena, zaposli se Smeško
Uzgred, odustao od RAF-a? Tužan
Sačuvana
DUXI90
Full Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #5 poslato: April 20, 2009, 02:38:02 pm »

Ja nikad nisam imao u vidu RAF. Možda je to pogrešno ali šta sad... Imam neku odbojnost prema privatnim fakultetima. Ovo dva fakulteta, to je na istu foru kao i Bendžamin, zbog beneficija doma i menze, studiranje na budžetu i to... Mislim da bi mi posao oduzimao mnogo više vremena nego drugi faks.

Inače, hteo sam da te pitam već duže vreme, ajd iz prve ruke reci kako je na RAF-u. Bendžamin mi reče da je oduševljen, ali kad čujem i tvoje utiske moći ću da izvedem neku AS.
Sačuvana

sanja
Global Moderator
Sr. Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #6 poslato: April 23, 2009, 02:01:10 pm »

P' sad, nije RAF MIT, ali nije ni los Smeško
U principu, to sto je privatni je prednost sa strane da se profesori ne izivljavaju nad tobom. Recimo, isti profesor predaje kod nas i na drzavnom, ali je odnos prema studentima potpuno drugaciji. Ne mora nuzno da daje lakse zadatke (kruzile su price da uvek daje lakse, a onda smo nas par uporedili njihove kolokvijume/ispite s nasim... i nije lakse, isto je Smeško), samo ce drugacije da se ophodi prema tebi.
Mana je sa strane sto njima prijemni ne sluzi kao filter pa na prvoj godini ima dosta maminih i tatinih sinova koji nema sta da traze bilo gde, posebno ne na RAF-u Smeško Naravno, imas i normalnih ljudi s kojima mozes da se druzis. Mada, kad malo razmislim, to da prijemni nije filter je isto i na drzavnim, samo su ljudi tamo kreteni, ali ne nuzno i burzuji Namigivanje Druga mana je sto jelte nemamo pravo na dom, menzu i stipendiju. Imamo pravo na stipendiju grada Beograda, ali tek kad tamo budemo prijavljeni za stalno boraviste 3 godine. Ja se jos nisam prijavila, a mozda je trebalo Namigivanje

Sto se tice programa, RAF ima bas dobar program (mada je bolje da ides na neki drugi faks ako zelis da se bavis naucnim radom), dobro je opremljen i profesori su... pa kao i na drzavnim Smeško Neki su bas bas dobri (isto i asistenti), a neki su za bogu plakati. Doduse, ja sam tek prva godina pa nisam upoznala puno profesora. Za ocene je malo pipavo jer je na RAF-u skroz uvedena Bolonja pa ti treba 95% poena za 10, dok je drugde mahom 91%. U svakom slucaju, svakakvi ce u pocetku da se provlace, sto na prepisivanje, sto na nesto malo ucenja, ali vremenom stvari postaju teze i ako neka budala i uhvati uslov za drugu, za trecu nece. E da, stipendisti smeju da padnu samo jedan predmet u toku godine, ako ne planiraju da izgube stipendiju.
Jos jedan veliki plus je da svi bolji studenti prilicno lako nadju posao. Sad zaista ne znam koliki je udeo RAF-a u tome, al' cini mi se da ga ima Smeško
U svakom slucaju, ja sam prilicno zadovoljna. Kao i svuda, ima prostora za napredak, ali ne bih menjala RAF za neki drzavni faks Smeško Ako nista drugo, bar mi obezbedi knjige (stipendistima dzabe, ostalima uracunato u skolarinu Namigivanje) koje su kvalitetne i nisu kopirane (mrzim da ucim iz kopiranih knjiga Smeško).
Ne znam da li te jos nesto konkretno zanima, mozda propustih nesto Smeško

E da, bas ces da studiras dva ili ti je to samo fora za prvu godinu, a posle ces da se snalazis? Smeško
Sačuvana
DUXI90
Full Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #7 poslato: April 23, 2009, 06:10:09 pm »

Pa videću. Nisam se još uvek odlučio. Nadam se da neću da studiram dva jer će to da mi oduzme previše vremena. Ali nikako da se odlučim... Mislio sam da upišem ETF, ali od kako radim sa nekim elektroncima nišlijama na nekom projektu, sve više se kolebam. Oni apsolutno ništa tamo ne nauče. Njima su neke stvari koje ja sad znam pojmovi preko kojih se na predavanjima samo preleti. Ako ne uzmeš sam da radiš ništa ne možeš da napraviš od sebe. Npr. oni heep ili neka segmentana stabla samo pomenu, čisto da se zna da postoji, primene nema. Mnogo bezveze.
Da li je tako ni na ovom SI smeru ne znam. Bar nema opšte prve godine pa ne moram da se sekiram da ću učiti neku fiziku ili elektrotehniku koja neće da mi bude potrebna za ono čime želim da se bavim (što ni sam precizno ne znam šta je, ali sam siguran da elektrotehnika neće da mi treba  Zelenko ).
S druge strane PMF mi je mnogo teorijski nastrojen. Jeste da algoritme i strukture znaš u prste, ali ne bi da do kraja školovanja radim zadatke sa Jovicom i farmerima, ako me razumeš...
Matiš se na ETF-u skroz zapostavlja, a na PMF-u previše potencira.
Ja sam za sredinu a nje kao da nigde nema  Neodlučan.
Sačuvana

sanja
Global Moderator
Sr. Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #8 poslato: April 23, 2009, 07:44:54 pm »

RAF, RAF, RAF Cheesy
Znaci matematika u prvom semestru je ocaj zivi... zbog profesorke kojoj smo mi prva generacija Tužan Al recimo analiza u drugom je kod Merklea i on ne smara teoremama kao Race da ti nabaca 5 kila teorema, da ti se zavrti u glavu, a da ne umes nista pametno da uradis. Daje nam teoreme, dokaze samo one koji imaju zanimljivu tehniku ili su bitni iz nekog razloga, a ostalo imas u knjizi ako te zanima. Za zadatke trazi na testovima tokom semestra nesto osnovno (ionako ti testovi vuku po 5 poenceta), na kolokvijumu imas 10 sitnih, laksih zadataka za pola sata, a posle toga 2 sata radis 4 zadatka koji nisu kao Racetovi ludacki, ali nesto su tezi od ovih prethodnih. U sustini, Racetovim pulenima analiza nije problem i deluje smesno, ali meni se cini da je to taman tolko kolko treba. Kao da cu ikada u zivotu morati rucno da vadim integral iz nekih kobasica Smeško Inace, Race je jednom kad smo mu rekli da smo proverili neki zadatak u Mathematici rekao "aaaa ne moze to tako, racunar moze da pogresi". Srecom, mi, ljudi smo savrseni i ne gresimo ni u jednom od onih cuda koje nam zada.
Sačuvana
DUXI90
Full Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #9 poslato: April 23, 2009, 10:14:46 pm »

Ma pusti Račeta. Zna on svoje ali ni makac od toga. Ljudske greške su nedopustive kod njega.
Ah... Videću za ovo.
Sačuvana

devojche
Novi clan
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #10 poslato: April 29, 2009, 11:42:35 am »

Ne, ja sam retard sa dva komada...  Prevrtanje očima

Имам и ја те амбиције, само не да их студирам паралелно, барем не од почетка. Али зарекла сам се, макар га уписала са педесе`, добићу диплому етнолога!  Zelenko
Sačuvana

Buda Da King
Administrator
Clan
Van mreže Van mreže

Admin

stefan_stank90@hotmail.com
Pogledaj profil WWW E-mail
« Odgovor #11 poslato: April 30, 2009, 12:02:26 pm »

Sta ste se okomili na Raceta vidite i sami da on poshtuje "Umetnost davanja" svaka 1-ica je 1 njegov osmeh Smeško....BTW ako cu da izlazim van NIS-a onda cu sigurno da idem na MIT ili u spaniju na neki ql fax...BG je shit....cak i NS ima bolje faxove....
Sačuvana

Admin Crew
DUXI90
Full Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #12 poslato: April 30, 2009, 10:56:55 pm »

Znaš kako, preko bare se ide na master... A doktorat? Pa to ću verovatno na Jupiteru ili Marsu. Mesec je previše blizu, a na Veneri mi ne odgovara klima  Prevrtanje očima
Polako Budo sa ambicijama  Namigivanje
Jer kako Pecko reče jednom tebi....  Jezik
Sačuvana

sanja
Global Moderator
Sr. Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #13 poslato: Maj 03, 2009, 04:45:12 am »

Sta je reko Pecko? Smeško
Inace, Budo, ako si hteo u USA sad na studije, okasnio si... debelo.
Sačuvana
Buda Da King
Administrator
Clan
Van mreže Van mreže

Admin

stefan_stank90@hotmail.com
Pogledaj profil WWW E-mail
« Odgovor #14 poslato: Jun 01, 2009, 11:10:48 am »

Aaaaa necu vise u USA, mislim nisam ni mislio da za osnovne studije idem u USA, a sada kako je i ova kriza....pitanje je da li cu i kasnije tamo otici, cu sedim ja malo u ovaj NIS .... mozda i bude nesto zanimljivo sta ga znas?
Sačuvana

Admin Crew
Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP
Oficijalni sajt Gimnazije Svetozar Markovic iz Nisa