Ne dok ja ne kažem šta imam

Obaveštenja o akcijama bi trebala da se kače na oglasnu tablu/svesku za obaveštonja koja će proći kroz školu/školski sajt. Zar se svi sad ne zalažu za dostupnost informacija. Faksovi za upis okače obaveštenje, ali na faks upadnu samo likovi koji polože prijemni. Pre nego što se neki učenik pozove na neku radnu akciju (ovo zvuči komunjarski) trebalo bi popričati sa predmetnim profesorom, razrednim starešinom ili nekim njemu bliskim učenikom u kog PPS služba ima poverenja. Kad je Lazar iz mog odeljenja otišao na predstavljanje GSM po osnovnim školama razredna je popizdela jer on ima fin broj praznih rubrika koje čekaju da se popune (najverovatnije kosom tankom-uspravnom debelom, jer je propustio dosta od nastave). Ne kažem ja sad da je on nesposoban da predstavlja našu školu ili loš čovek, verujem da je svoj posao odlično odradio. Poenta je da je on za to vreme zapostavio školu (što on i inače radi, tako da nema veze). Druga stvar je to što bi vannastavne aktivnosti trebale da se održavaju
van nastave. Uredu su one stvari koje ne mogu da se uklope ili zahtevaju previše vremena, ali ipak... Kada sam radio GroGi ja sam išao na sva odgovaranja i sve pismene, te nedelje sam zaradio 3 ocene. Da ne pominjem činjenicu da sam u školu dolazio u 8h a napuštao je u 20h, da smo radili subotom od 9h do 22h i nedeljom od 9h do 20h. Rezultat - imamo časopis (takav kakav je, ima ga).
Vidite da li ste u stanju da nezapostavljajući školske obaveze odradite nešto.