Gimnazija Svetozar Markovic - forum Gimnazija Svetozar Markovic - forum
Vesti: * **NOVO** Uredite svoj profil **NOVO***

*
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Jul 29, 2010, 11:57:08 pm

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

test
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: Snalazljivost i ambicija  (Pročitano 5483 puta)
Oske
Clan
**
Van mreže Van mreže

"There is no dark side of the moon really."

Pogledaj profil WWW E-mail
« poslato: April 11, 2008, 08:03:18 pm »

Ne zelim da neko pogreshno shvati ovu temu, ali zaista nisam mogao da precutim komentare koji su ostavljeni na temi "Prezentovanje gimnazije" ili vec tako neshto. Da ne bismo ishli u offtopic, evo teme gde mozemo malo prichati o aktivnostima uchenika, njihovoj snalazljivosti i ambiciji.
S obzirom na to da je ovo forum moje bivshe srednje shkole, smatram sebe donekle odgovornim za upucivanje mojih drugara/drugarica koji su josh u toj shkoli i razmishljaju o svojoj buducnosti u pravom smeru. Nishta neobichno, mene su savetovali stariji od mene, ja cu pokushati da dam savet mladjima.
Ne zelim da se ova tema shvati kao nekakva prozivka/pljuvanje/kontriranje ili neshto tome slichno.

pod 1: Ni u jednom trenutku, dok sam pohadjao gimnaziju Svetozar Markovic, nisam bio smeshten u uchionici koja je blizu PP sluzbe, a bio sam uchesnik mnogih aktivnosti koje je shkola organizovala. Niko me nije vukao za rukav i trazio od mene da uchestvujem. Sam sam odluchio. Ni kasnije, na faksu, niko nece da dodje da vas obavesti o, recimo, rezultatima ispita. Jednostavno ce ih okachiti na oglasnu tablu ili vrata kancelarije, pa ako vas zanima vi potrazite, ako ne, nikom nishta.

pod 2: Argument da uchenici koji su blizu PP sluzbe cheshce dobijaju zadatke (tipa prezentacija shkole) ne stoji, jer bi, po tom principu, ljudi koji zive blizu Zavoda za zaposhljavanje najlakshe dobili posao. A nije tako.

Neko je ispravno primetio (izvinjavam se, nisam zapamtio ime) da bi svi uchenici hteli da uchestvuju ne bi li odsustvovali sa chasova. Josh jedan razlog da se ne obaveste svi.

U zivotu vas niko nece juriti da vam nudi posao (osim ako niste izuzetan talenat/struchnjak u toj oblasti, ali samim tim vi ste pokazali odredjeni stepen interesovanja/znanja/ambicije)

Tako da, ako hocete da uchestvujete, morate se nametnuti..
Sačuvana

Free userbars" border="0

Free userbars" border="0
Kain
Full Member
Van mreže Van mreže

... Tek da me vidite bez shminke!

milanj@sbb.co.yu
Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #1 poslato: April 11, 2008, 09:11:20 pm »

... A da bi se nametnuli, morate da znate kada da se nametnete.

A kako to da znam, kada se akcije gotovo nikada ne kache po oglasnoj tabli (ili ja uvek gledam u neku stotu - ispravite me ako greshim, ali mislim da postoji samo jedna)Molim? Obaveshtenja za akcije takodje ne idu dovoljno chesto, a trebalo bi da idu. Pomenuo si faks - slazem se, tamo te obaveste i koga zanima, on trazi - ovde je problem shto NE OBAVESHTAVAJU. Naravno, kada obaveste - prijavice se hrpa uchenika. To je i poenta, da se od te hrpe izdvoje najbolji, uvek drugachiji ljudi, a ne da se jednom prijave jedni (ne bih da imenujem), pa da ih uvek pozivaju, shto je, nazalost, upravo ta tuzna realnost koju mnogi preziru.

Nashe odeljenje planira neshto povodom svega ovoga za sledece nastavnichko vece, a nismo jedini koji se bune. Mnoga odeljenja bi zelela da se ukljuche u akcije, ali nisu adekvatno obaveshtena.

Reci cu josh samo ovo: nemam nameru da krivim, prozivam, ili optuzujem bilo koga - ni odeljenje, ni profesora, ni pojedince. Ne radi se o tome ko je snalazljiv, ambiciozan ili nametljiv. Radi se o tome da je cela organizacija slaba i da je treba promeniti shto pre, jer je iskorishcava mali broj uchenika, a zbog toga trpi veliki...

P.S. Kada trazish posao, poslodavac izdaje konkurs na koji se ti javish, zajedno sa josh dosta njih, pa onda on bira koga ce primiti. Tako treba da bude i kod nas. Nazalost, nije jer - ovde konkursa nema - vrte se stalno isti ljudi, a to NIKAKO ne bi trebalo tako da bude.
Sačuvana

I saw that day
I lost my mind
Lord I'm fine
Maybe in time you'll want to be mine...

Gorillaz - El Manana
Oske
Clan
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: April 11, 2008, 10:20:13 pm »

Tachno, ali i kad izadje konkurs niko nece da ti ga donese na kucnu adresu vec cesh morati sam da saznash za njega. O tome se i radi. Ne treba tebe da obaveste, vec ti da se raspitash. U krajnjem sluchaju stavi sebe na mesto organizatora cele jedne akcije, pa razmisli. Da sam ja na tom mestu ne bih ni pravio konkurs. Shta ce mi? Da ja jurim da mi neko zavrshi posao?? Boze sachuvaj. Znam ko su dobri djaci i njima cu to da poverim ukoliko se ne javi niko drugi sa zeljom da uchestvuje. Na faksu se chesto rezultati istichu na zahtev uchenika, a ne zato shto profesor tako radi. Profesori su razni i zbog toga se treba prilagoditi i snaci. A ako si ambiciozan i zaista zelish da pomognesh shkoli (a ne samo da odesh sa chasa), ti cesh se raspitati da li postoji neka akcija ili neshto tome slichno.. Vecina se buni iz razloga shto bi i oni zeleli da izostaju sa nastave, a ne da pomognu shkoli. Proshao sam i ja kroz to, bilo je takvih i u mojoj generaciji. To je uvek tako. Imam X drugara koji su se bunili shto, recimo, meni profesor ne da minus iako nisam spreman za chas. Ali taj isti profesor zna da sam bio uchesnik u predstavi koje je organizovao Francuski centar, i da realno nisam imao vremena da se spremim. Na zalbu mojih drugara, dotichni profesor je odgovorio da, kad oni budu chlanovi francuskog pozorishta i njima ce da oprashta. Svi su rekli "Vazi". Mislish da je neko postao chlan francuskog pozorishta posle toga? Nije.

Chesto morash da grizesh i ujedash da bi doshao do cilja, inache ti on prozuji pred ochima.
Sačuvana

Free userbars" border="0

Free userbars" border="0
Kain
Full Member
Van mreže Van mreže

milanj@sbb.co.yu
Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #3 poslato: April 11, 2008, 10:39:12 pm »

Cela stvar je chisto lobiranje i to niko ne moze da porekne. Prichao bih josh na ovu temu, ali ne mogu trenutno - zurim se do grada Cheesy
Sačuvana

I saw that day
I lost my mind
Lord I'm fine

Gorillaz - El Manana
Zoe_Jane
VIP
Full Member
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: April 12, 2008, 12:38:06 am »

Slazem se sa Osketom po ovom pitanju. Ja spadam u te ucenike koji su aktivni i koji "vise" u PP sluzbi. Ali, JA SAM POCELA DA VISIM U PP SLUZBI ZATO STO SAM BILA AKTIVNA! Ne obrnuto. Sad mozda saznam pre drugih za nesto ali to ne znaci da drugima nece da se pruzi sansa. Interesovalo me je, raspitala sam se, prijavila se. I nisam ucestvovala u svemu gde sam zelela bas iz tog razloga "ti ides stalno, neka probaju i drugi".

Na primer kada je bilo ovo predstavljanje skole osnovnim skolama, neki koji su hteli da idu su na kraju odustali zato sto se islo u 8 ujutru i nisu gubili casovi. I logicno da ce posle toga kada se radi nesto drugo pre pozvati mene umesto ovih drugih...
« Poslednja izmena: April 12, 2008, 01:16:21 pm Zoe_Jane » Sačuvana

Zivot tako malen je da bi se sve ostvarilo, nesto uvek bude bolje, nesto bi se kvarilo... Cheesy
SSpin
Administrator
Hero Member
Van mreže Van mreže

Be cool

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #5 poslato: April 12, 2008, 03:27:24 am »

Bilo je svakakvih primera, i uvek se cini :" jaoo ma kako mene nisu obavestili " .
Da, ima svega.

Pokreni se, mrdni se, zeli i trudi se dovoljno, ne budi inertan, i nece nista proci tek tako pored tebe. Da se kladimo (ko god sumnja) Smeško

Da u organizaciji propusta ima, ima, i to ne poricem, ali da ima onih 'ne zainteresovanih' da, ima ih mnogo.
Sačuvana

Kain
Full Member
Van mreže Van mreže

milanj@sbb.co.yu
Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #6 poslato: April 12, 2008, 12:49:42 pm »

For cryin' out loud... Gledajte shkole na zapadu. Neki klub prima chlanove? Pusti se obaveshtenje. Organizuje se neka akcija/dobrotvorna priredba/predstava? Pusti se obaveshtenje. Traze se dobrovoljci za ovo ili ono? Pusti se obaveshtenje. Javi se ko hoce, pa se izaberu pravi ljudi. Zashto tako ne bi bilo i kod nas? Shkolu ne predstavljaju 10-15 pojedinca, ma koliko oni bili sposobni ili shta vec. Shkolu predstavljaju svi njeni uchenici, koji makar trebaju da budu OBAVESHTENI.
Shta, josh cete reci da je ovo shto trazim pogreshno? Ma daj... Mogu da se kladim da se 95% uchenika u shkoli slaze sa mnom, i da bi voleli da budu obaveshteni, pa da tek onda izaberu da li ce se ukljuchiti ili ne. NIJE BITNO ko je inertan, ko ima ili nema volju, zelju, mogucnosti - SHTA GOD. Bitno je da se sistem promeni, a to moze da se uradi vrlo lako i dace odlichne rezultate.
Sačuvana

I saw that day
I lost my mind
Lord I'm fine

Gorillaz - El Manana
sanja
Global Moderator
Sr. Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #7 poslato: April 12, 2008, 01:02:07 pm »

@Kain
Ma super je to na zapadu, ali tamo postoji nesto sto se zove disciplina. Ovde kad bi sve obavestavali za nesto, nikad normalne casove ne bi imali. Opet cu da se vratim na pricu o predstavljanju fakulteta. Eto, svi su bili obavesteni (i treba za tako nesto), ali je masa ljudi isla da bi izgubila casove. Gaga iz PPS-a je to znala i lepo im je rekla da mogu slobodno da izadju, nece biti upisani, ali da drugi barem nesto cuju. Mislis da su izasli? Neeeee... to bi samo da izigrava kretene. Dokle god imamo kretene u skoli koji ne razmisljaju niocemu osim kako da se izvuku, taj sistem nece da funkcionise. Recimo ja kad mi se da nesto da uradim, a ne mogu da stignem ili mi se ne radi, kazem im koga da pitaju umesto mene. Eto... neka svi oni koji "vise" u PPS preporuce nekog drugog i problem je resen.
Sačuvana
Oske
Clan
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: April 12, 2008, 02:29:44 pm »

For cryin' out loud... Gledajte shkole na zapadu. Neki klub prima chlanove? Pusti se obaveshtenje. Organizuje se neka akcija/dobrotvorna priredba/predstava? Pusti se obaveshtenje. Traze se dobrovoljci za ovo ili ono? Pusti se obaveshtenje. Javi se ko hoce, pa se izaberu pravi ljudi. Zashto tako ne bi bilo i kod nas? Shkolu ne predstavljaju 10-15 pojedinca, ma koliko oni bili sposobni ili shta vec. Shkolu predstavljaju svi njeni uchenici, koji makar trebaju da budu OBAVESHTENI.

nemoj da zivish u zabludi da je na zapadu sve to tako. poznajem previshe ljudi koji studiraju u inostranstvu da bih poverovao u takvu prichu.
a tih 95% uchenika ce se sloziti sa tobom upravo iz razloga koji sam naveo: zele i oni da odsustvuju sa chasova.
ako zelish da studirash u inostranstvu sa takvim stavom, necesh se lepo provesti.
Sačuvana

Free userbars" border="0

Free userbars" border="0
Kain
Full Member
Van mreže Van mreže

milanj@sbb.co.yu
Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #9 poslato: April 12, 2008, 07:21:52 pm »

Sa kakvim stavom? Da pojedinci ne trebaju da vladaju? Da to treba da se promeni, a ne da se igra po njihovim pravilima? O.K., whatever...

Ili mislish da nisam dovoljno sposoban da se snadjem u takvom svetu?? Cheesy Ma jok, bre. Fleksibilan sam ja Namigivanje Ali, ovde ipak nije rech o meni, tako da je bolje da se vratim na temu.

'Ajmo sada da uradimo jednu postupnu analizu. Recimo da postoje dve grupe uchenika - oni koji stalno uchestvuju u akcijama i oni koji za iste pojma nemaju (ne svojom krivicom, naravno - o tome ovde i raspravljamo). Zar ne mislite da je malo nepravedno sa vashe strane da koristite argument bezanja sa chasova da biste opravdali to shto samo odredjeni, navodno provereni uchenici imaju shansu da pomognu shkoli? Dajte, pa ni svi uchenici koje stalno zovu na akcije ne uchestvuju u njima samo da bi pomogli shkoli. Veliki deo njih to radi iz istih razloga koje ste vi naveli za ovu drugu grupu - da bi odsustvovali sa chasova. Njima je samo lakshe jer ih stalno zovu. Onda, naravno, ovaj drugi deo shkolskog tela izvuche deblji kraj.
BTW, ne kazem da su svi koji stalno volontiraju dzabalebaroshi. Ubedjen sam da ima puno onih koji to rade da bi pomogli shkoli. Ali, takodje sam ubedjen da postoji mnogo veci broj uchenika koji bi zeleo da pomogne, ali ne moze, jer nije obaveshten i jer im se ne pruzi prilika - takvi uchenici se ne pozivaju na akcije, vec se 'duznost' odmah prebaci na one koji stalno dolaze, iz kojih god razloga oni to radili. Dok oni stignu do PPS-a, uvek se jave dvadesetoro i vishe njih koji su vec radili neshto, i, naravno, oni se ponovo shalju. Stalno se vrte jedni te isti ljudi - a niko ne pomishlja da ni svi oni nisu bash chisti, chedni ili shtavec... Zashto makar da se ne proba, zashto makar da se ne pruzi shansa nekim drugim ljudima, a ne da se stalno ZOVU jedni te isti?

In conclusion - faktor odsustvovanja sa chasova je NEBITAN. Sanja je u pravu - sistem nece funkcionisati dokle god ima kretena koji bi stalno da beze, a da ih ne upishu. Poshto takvih kretena ima na obe strane, i medju onima koji stalno neshto rade i medju onima kojima nije pruzena prilika... Da ne ponavljam opet, znate shta hocu da kazem. Smorio sam i sam sebe Smeško
Sačuvana

I saw that day
I lost my mind
Lord I'm fine

Gorillaz - El Manana
sanja
Global Moderator
Sr. Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #10 poslato: April 12, 2008, 07:28:53 pm »

OK, predlozi resenje. Ja sam dala svoj predlog.
Sto se tice broja zainteresovanih, meni se cini da ni izbliza nije tako veliki kao sto ti pricas. Ali gledaj, i ovde i u zivotu generalno sansa ne dolazi po tebe, moras da je juris bez obzira na to o cemu se radi. Onaj ko zaista hoce da se aktivira ce to i da uradi, naci ce nacin, smarace Gagu svaki dan ako treba, onaj ko hoce samo na prici ce da kuka kako je neobavesten... Kao sto Oske rece, "Tako da, ako hocete da uchestvujete, morate se nametnuti.."
Sačuvana
Kain
Full Member
Van mreže Van mreže

milanj@sbb.co.yu
Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #11 poslato: April 12, 2008, 07:44:36 pm »

Reshenje? No problemo.

Za pochetak, reci cu da se slazem s ovim shto si rekla o preporuchivanju drugih uchenika - bilo bi vrlo delotvorno kada bi se tako radilo. Recimo, znam ljude koji su u geografskoj i muzichkoj sekciji. Kada god treba dodatne pomoci, oni lako predloze ljude za koje znaju da su sposobni.

Recimo ovako - mogao bi da se napravi neki spisak u koji ce se upisati svako ko bi zeleo da pomogne shkoli time shto ce uchestvovati u akcijama ili vannastavnim aktivnostima. To bi se dostavilo PPS-u, i oni bi makar okvirno znali koga da zovu. Svaki put kada treba neshto da se radi, birali bi se drugi ljudi i pratilo bi se ko koliko, shta i kako radi, da li stvarno radi ili samo odsustvuje sa chasova. Onaj ko nishta ne radi - lepo dobije neopravdani za te dane/chasove, onaj ko stvarno radi - e, njega i dalje zovu, i dalje ima priliku da pomaze, i dalje (ako mu je samo do toga stalo) odustvuje sa chasova, ali ipak radi neshto za shkolu Cheesy Tako ce se stvoriti fond uchenika daleko veci od sadashnjeg koji bi da pomognu shkoli. Mnogi bi videli kako je kada se prvi put radi, pa bi i dalje uchestvovali u akcijama i bili pozivani od strane PPS-a. Svako od uchenika, ko ima zelju ili volju, mogao bi da se prijavi, vec koliko sa prvim akcijama videlo bi se da li je stvarno voljan da radi, a ne samo da ne ide u shkolu, i - eto vam organizacije u kojoj svako moze da uchestvuje i kojoj svako moze da doprinese AKO hoce.

Predlozi, kritike, sugestije i ideje su, naravno, dobrodoshli; chak shta vishe, vrlo su pozeljni. Evo, koliko vec sledece nedelje predlozicu neshto ovako ovima iz PPS-a - ako se oni slazu, prvi stavljam svoje ime na spisak!!!
Sačuvana

I saw that day
I lost my mind
Lord I'm fine

Gorillaz - El Manana
sanja
Global Moderator
Sr. Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #12 poslato: April 12, 2008, 07:48:24 pm »

Odlicno Smeško
Citat
Evo, koliko vec sledece nedelje predlozicu neshto ovako ovima iz PPS-a - ako se oni slazu, prvi stavljam svoje ime na spisak!!!
That's the spirit Smeško
Sačuvana
hellenamax
Sr. Member
Van mreže Van mreže

Ja volim cokoladuuuuu:)

hellenamax@hotmail.com
Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #13 poslato: April 12, 2008, 08:53:52 pm »

E Kaine svidja mi se tvoj predlog. Namigivanje I ja cu staviti svoje ime na taj spisak. Heheh, pomocicu ti ako zelis, oko pravljenja tog spiska, odnosno da se pokrene Smeško
Sačuvana
Stella
VIP
Full Member
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: April 13, 2008, 12:33:36 am »

@kain
lele, pa nije njima potreban spisak sa twojim imenom, zato shto oni imaju wec dowoljan broj ljudikoji ce da odradi posao, i nema potrebe da traze nowe, tj. nema potrebe da oni traze...
wec uchenici koji zele d auchestwuju oni se raspituju, i tako odlaze do informacija, pa ne mozesh da ochekujeshe da tebe neko zowe, to se radilo na pochetku prwe godine...
a osim toga, nisu deca koja se raspituju, i dolaze do informacija kriwa shto ti ne dobijash poziw, ni oni ga ne dobijaju wec se raspituju...
i mislim daje malo bzwze da se sada kao neshto pps kritikuje zato shto ne obaweshtawa uchenike, obaweshtawa sluzba, samo eto ne shalje poziwe na kucnu adresu...
eto to im je propust, ali preporuchicemo im...
Sačuvana

Nekada davno, u jednoj dalekoj zemlji ziveli su BauCi, BAuci...
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP
Oficijalni sajt Gimnazije Svetozar Markovic iz Nisa