Gimnazija Svetozar Markovic - forum Gimnazija Svetozar Markovic - forum
Vesti: * **NOVO** Uredite svoj profil **NOVO***

*
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Jul 29, 2010, 11:55:20 pm

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

test
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: Nacini zarade na netu - Bux.to, AdSense, freelancer poslovi...  (Pročitano 3983 puta)
semjunior
Novi clan
*
Van mreže Van mreže

neca_91@hotmail.com
Pogledaj profil E-mail
« poslato: April 25, 2008, 03:08:10 am »

1. Odete na stranicu www.alertpay.com
2. Idite na sign up/register
3. Izaberite zemlju (ne morate nasu, izaberite npr. Cambodia) i izaberite Personal Starter
4. Popunite podatke (ni oni ne moraju biti tacni)
5. Unesite vasu email adresu (preporucujem da napravite novu na yahoo.com), i ostale trazene informacije
6. Sada idite na http://bux.to/
7. Idite na register
8. Unesite trazene informacije (one ponovo ne moraju biti tacne sem Alterpay email adrese; tu unesite onu adresu koju ste prijavili na Alterpay)
9. Ulogujte se
10. Idete na surf ads i tu imate ponudjene stranice
11. Izaberite neku (kada se otvori morate da sacekate 30 sekundi da bi otvorili novu)
12. Tako idete na sve linkove I zaradjujete novac
13. Idete na my stats da vidite koliko ste novaca zaradili
14. I tako idete svaki dan, link po link zaradite novac
15. Kada zaradite 10$ mozete ici na "cash out" (nalazi se pod opcijom My Stats) i na Alterpay racunu imacete tih 10$
16. Nakon toga mozete ih potrositi na kupovinu preko interneta

ZA DODATNE INFORMACIJE PITAJTE ME NA neca_91@hotmai.com
« Poslednja izmena: April 28, 2008, 10:25:10 am SSpin » Sačuvana

BUBANJ 4EVER
BUBANJ 4LIFE
SSpin
Administrator
Hero Member
Van mreže Van mreže

Be cool

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #1 poslato: April 25, 2008, 09:12:30 am »

Da li si ti zaradio neku pare preko toga?
Bux.to je mnogo spor i jos uvek ne proveren nacin zarade, ali je nekako najlaksi, samo klikces Smeško

AdSense (googlovi tekstualni oglasi) je mnogo bolji i pouzdaniji nacin, vise moze da se zaradi.
Ako nekog interesuju detalji neka progugla, a mogu i da ga posavetujem Smeško
Sačuvana

semjunior
Novi clan
*
Van mreže Van mreže

neca_91@hotmail.com
Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #2 poslato: April 25, 2008, 01:45:44 pm »

Aj postavi uputstva kako radi AdSense, ovaj Bux.To je mnooogoo velika kocnica.
Sačuvana

BUBANJ 4EVER
BUBANJ 4LIFE
SSpin
Administrator
Hero Member
Van mreže Van mreže

Be cool

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #3 poslato: April 25, 2008, 06:14:22 pm »

Ovako :

Potrebno je da imas svoj sajt kome mozes da pristupas html kodu (source) kako bih mogao da lepo optimizujes reklame. Prvo to.

Odes na Google.com/adsense

Napravis svoj account i sve lepo procitas (pravila i uslovi koriscenja) i sve ce ti se samo kasti Namigivanje
Kada sve to uradis, dobijas jedan racun na koji ce kapati novci od klikova na reklame (Google adsense) koje ti budes postavio na svoj sajt.
Naravno sam sebi ne smes kliktati, niti navlaciti druge.

Google je sve, samo nije glup Namigivanje

btw. sajt treba da ima veliku i stalnu posecenost ako se iole misli profitirati od reklama, posto svaki klik donosi 0.0x a nekad i 0.x centi.
Sačuvana

DuX
Clan
**
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: April 27, 2008, 02:20:32 am »

Citat
Google je sve, samo nije glup
e, tako sam i ja mislio do pre 3-4 meseca, kad sam se registrovao na adsense, a onda uz par fora za manje od nedelju dana sam stigao do 70$, i meni to nekako islo brzo, i ja se zeznem i ulogujem se sa kompa na kojem sam vec kliknuo na reklame, i tek tad me provale, a malo je falilo da posalju cek Cheesy

Sad planiram ponovo da krenem sa AdSensom, a obo bux.to i sve to sto ti placaju da surfujes je cista namestaljka, nisam cuo da je neko zaradio vise od 2$ preko toga, a onda ti oni posalju 2$ a ti treba platis 200 din postarinu Cheesy
Sačuvana
SSpin
Administrator
Hero Member
Van mreže Van mreže

Be cool

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #5 poslato: April 27, 2008, 10:14:55 am »

Citat
a malo je falilo da posalju cek

E vidis ja se nisam bavio forama i poslali su mi chek od 135 $, a boze zdravlje stize uskoro jos jedan od 100 $ .

Pitaj Budu kako je prosao sa tim forama, isto su ga provalili kad je stigao skoro do 100.

Zar zaista mislis da je Google glup Smeško
Sačuvana

DuX
Clan
**
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: April 27, 2008, 05:18:34 pm »

Citat
Zar zaista mislis da je Google glup
ne, ali oni primaju MILIJARDE dolara DNEVNO, tako da bas njih briga dal se neko u nekoj srbiji tamo bavi forama da bi nekako dobio 100 $. Vidjao sam neke tamo na google forumu koji zaradjuju po 2-3 hiljade dolara DNEVNO preko adsensa
Sačuvana
SSpin
Administrator
Hero Member
Van mreže Van mreže

Be cool

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #7 poslato: April 27, 2008, 05:29:05 pm »

hehe.. Smeško

Itekako ih je briga, verovao ti ili ne.

Zamisli sledece, tih ih recimo potkradas za 50 $ mesecno, a takvih u Srbiji recimo ima jos 500, a zamisli koliko ih ima u svetu i izracunaj koliko to njih izadje mesecno, a zamisli koliko ih tek izadje za godinu dana!
ITEKAKO ih je briga, i zbog toga su oni to sto jesu, najbolji u svom poslu Namigivanje

I sam vidis da ne daju pare tako lako, cena po kliku sve vise pada, tako da, moj savet ti je da se manes tih kvazi fora, i pocnes normalno da zaradjues.

Takodje, savet za sve one koji planiraju da pocnu sa AdSense-om je da pisu na engleskom jer su engleske reci 'mnogo vrednije' (i zbog toga se i ostvaraju trocifreni prihodi koje vidjas po google formu)
Sačuvana

DuX
Clan
**
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: April 27, 2008, 06:06:37 pm »

Citat
Zamisli sledece, tih ih recimo potkradas za 50 $ mesecno, a takvih u Srbiji recimo ima jos 500, a zamisli koliko ih ima u svetu i izracunaj koliko to njih izadje mesecno, a zamisli koliko ih tek izadje za godinu dana!
ITEKAKO ih je briga, i zbog toga su oni to sto jesu, najbolji u svom poslu
Pa dobro, ajde onda da racunamo...
kazimo da ih neki ljudi potkradaju za 50$ mesecno. Ako u Srbiji ima 500 takvih (a nema, ali nema veze), to bi znacilo da u svetu ima ukupno oko 1 000 000 takvih. Lakom racunicom dobijamo da ih svi ljudi na svetu potkradaju 50 000 000$ mesecno. A sad da vidimo koliko dobija google. Po OVOME (sto najverovatnije nije tacno, jer koja ce budala da pise koliko je miliona dolara zaradila, ali ajde, recicemo da je tacno) vlasnici google-a SAMO ZA SEBE u 2007. su zaradili 4 000 000 000$ (4 milijarde) a u prvoj cetvrtini 2008. isto nesto vise od 4 biliona, sto bi znacilo da ce za ovu godinu da imaju zaradjeno ~10 000 000$, ali posto to nije sigurno, i svakog trena mogu da propadnu (MA DAAAA) uzecemo da zaradjuju 4 000 000 000$ godisnje. Iz cega seldi da zaradjuju ~300 000 000$ mesecno i jos jednom napominjem SAMO ZA SEBE. Sto znaci da ih svi na svetu kradu za samo 1/6 svoje plate, sto je MALO.

To je bilo samo koliko oni zaradjuju, ali ako malo bolje razmislimo, dobicemo da oni NIKAKO NE MOGU DA GUBE NOVAC preko adsens-a. Evo i zasto...
Kao sto vec verovatno svi znaju AdSense prikazuje reklame sa usluge AdWords, gde ljudi naravno placaju svoje reklame da se prikazuju na drugim sajtovima gde ljudi koriste adsense, a google placa tim ljudima zato sto prikazuju reklame od onih prvih ljudi (malo zam ga zapetljao, ali nadam se da shvatate). Google to ne bi radio da nema od toga zaradu, pa zato ne daje onim ljudima koji koji imaju adsense 100% para od adwordsa, ali recicemo da im daju 99% (mada ja mislim da daju oko 50%, ali to nije ni bitno). Iz toga dobijamo da ustvari oni OGLASAVACI tebi daju pare, a od tih para 1% ide google-u. A oni tebi daju pare za to koliko imas klikova na oglase. Ako sada ti klikces sam na oglase, ili sta vec, onda ti NE OSTECUJES google, vec oglasavace, a pri tom ostecenju i google dobija svojih 1%, pa tako ako ti u stvari varas, i google DOBIJA. E zato ja mislim da je ipak AdSense mnogo kvarno osmisljen i da samo gube oni koje se reklamiraju, a oni koji imaju adsense mnogo dobijaju, zajedno sa google-om.

A ovo sto oni gase acc-ove i to, to je cisto radi reda, i da niko ne bi posumnjao...

Kada sve saberemo, dobicemo da google UOPSTE NIJE GLUP, itekako je pametan, ali opet adsense je napravljen tako da oni ne mogu nista da izgube, pa cak i oni sto varaju, ne varaju NJIH.
« Poslednja izmena: April 27, 2008, 11:08:52 pm DuX » Sačuvana
SSpin
Administrator
Hero Member
Van mreže Van mreže

Be cool

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #9 poslato: April 27, 2008, 06:55:48 pm »

Citat
Ako sada ti klikces sam na oglase, ili sta vec, onda ti NE OSTECUJES google, vec oglasavace, a pri tom ostecenju i google dobija

Deo posta pre toga je posve tacan, ali ovde si se malo zapetljao.

Ako ti ostvarjues na kvarno sebi prihod, pored toga sto gugl svakako dobija 1% od njega, ti ga opet stetis (koliko-toliko) ne znam da li me kapiras...

Ako recimo ti sad kliknes sebi na reklamu, sa jednog kompa pa drugog pa treceg, odatle i tebi i google-u dolazi para, sa razlikom sto tebi google nece isplatiti jer su to 'bad clicks' i to prepoznaje google-ov algoritam i lepo se vidi u frejmu, odakle dolaze referrali.

50 000 000$ mesecno nije mizerna suma, da se tek tako baca. Znas li ti koliko oni mogu kupiti manjih preduzeca, obezbediti novu radnu snagu, investicije itd itd.
Ni jedan IT menadzer, a KAMOLI IT menadzer kompanije Google nece sebi dozvoliti da baca tolike pare Namigivanje
Sačuvana

DuX
Clan
**
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: April 27, 2008, 07:32:49 pm »

Citat
Ako recimo ti sad kliknes sebi na reklamu, sa jednog kompa pa drugog pa treceg, odatle i tebi i google-u dolazi para, sa razlikom sto tebi google nece isplatiti jer su to 'bad clicks' i to prepoznaje google-ov algoritam i lepo se vidi u frejmu, odakle dolaze referrali.
Ako ja odem na drugi komp i kliknem, kako oni mogu da znaja dal sam to ja ili nisam, i dal ja stvarno idem na taj sajt koji kliknem, ili ne?

Ovo se polako sprovodi u raspravu o google-u, ali moram da kazem da oni drze skoro ceo net, ne bas ceo, ali mislim da kad bi se sve sto nije google izbrisalo sa neta, opet bi bilo skoro isto kao i sad. Procitao sam negde i podatak da google drzi 8 000 000 000 stranica na netu, a i svi veci servisi su by google, a i ako nisu BICE, jer oni ne stede pare, i onako mnogo imaju, a niko NIKAD nece da odbije ponudu od 30 000 000 000$ za jedan sajt u kog ulozi NAJVISE 1000$.

Tako da ja podrzavam sve kompanije na svetu koje oce da se udruze protiv google-a, jer ako ovako nastave, za 10-ak godina ce kontrolisati ceo internet, i sami ce upravljati njime kako zele, jedini spas je da se spoje svi VECI ljudi na svetu, kupe google, i rasprodaju sve to RAZLICITIM ljudima...

I jos nesto, molio bi admine da zadnjih 5-6 postova prebace u posebnu temu, ovde je ipak tema bux.to i tako te prevare Cheesy

Evo, lako je uocljivo stickey topicima da google upravlja cak i oficijalnim sajtovima nase gimnazije (OVO i OVO) pa se potvrdjuje ono sto sam reko u ovom postu Namigivanje
« Poslednja izmena: April 27, 2008, 07:36:34 pm DuX » Sačuvana
sanja
Global Moderator
Sr. Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #11 poslato: April 27, 2008, 09:51:51 pm »

@DuX
Samo mala ispravka, billion na engleskom je na nasem milijarda, ne bilion.
Sačuvana
DuX
Clan
**
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: April 27, 2008, 11:10:01 pm »

@DuX
Samo mala ispravka, billion na engleskom je na nasem milijarda, ne bilion.
pa ko je reko da sam ja pisao na nasem jeziku?? Cheesy
salim se, hvala, ispravio sam, citao sam podatke na eng. pa sam se zamajao, a cuo sam i da se kod nas koristi rec bilion...
Sačuvana
sanja
Global Moderator
Sr. Member
Van mreže Van mreže

***Forumas nedelje***

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #13 poslato: April 28, 2008, 01:26:33 am »

milion -> 10^6
milijarda -> 10^9
bilion -> 10^12
bilijarda -> 10^15
...
Koristi se, ali znaci nesto drugo Smeško Da ne offtopicarim Sspinu vise... Smeško

Inace, sto se tice zarade, mozda je mnogo bolje naci neki freelance posao (www.getafreelancer.com). Istrci tu povremeno nesto jednostavnije. Moze se i kodirati (www.topcoder.com) i tako... Ima raznih nacina Namigivanje
Sačuvana
SSpin
Administrator
Hero Member
Van mreže Van mreže

Be cool

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #14 poslato: April 28, 2008, 10:23:50 am »

Citat
Ako ja odem na drugi komp i kliknem, kako oni mogu da znaja dal sam to ja ili nisam, i dal ja stvarno idem na taj sajt koji kliknem, ili ne?

Nije problem, recicu ti kako Smeško

Evo ti primer, otvoris ti sajt. www.pera-peric . com i sad stavis adsense.
I odjednom zarada pocne da ti kapa na racun (ti obilazis sve drugove koje znas na ovom svetu i klikces) . I tako u krug, negde kliknes jednom negde dva puta i sl.

A pera-peric tek sto je posecen, mozda nema ni 100 unikata dnevno a vec dostigo za 10 dana 35$ . Google proveri dolazece linkove (referrals) i IP adrese i proveri im opseg i lako utvrdi da se ponavljaju, ili odakle su (recimo po opsegu mogu da utvrde da ste iz istog naselja).

Oni to odmah smatraju ne vazecim linkovima, i bivas banovan sa AdSense-a .

Ja sam se potrudio da ti objasnim kako to funkcionise, nadam se da kapiras sad kako ipak mogu da te provale.

PS> A ovo za ceo net i ostale teorije zavere... to nije za ovu temu, kojoj cu sad naslov da prepravim Namigivanje.
Sačuvana

Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
Provale na casu - profesori i ucenici « 1 2 3 4 » SSpin 49 10526 Poslednja poruka Mart 06, 2010, 01:38:13 pm
Ljubica_94
MySpace ispada ko i Facebook ali zato dolazi nesto novo... Buda Da King 8 1651 Poslednja poruka Jun 18, 2008, 08:41:15 pm
SSpin
Veliki Brat VIP « 1 2 3 4 5 » Zoe_Jane 69 8320 Poslednja poruka Mart 31, 2008, 09:05:21 pm
Igrutin
Najnovije vesti iz sveta hellenamax 0 768 Poslednja poruka Maj 09, 2008, 01:08:15 pm
hellenamax
Kako provodite vreme u skoli « 1 2 » SSpin 20 2877 Poslednja poruka Oktobar 22, 2008, 05:05:58 pm
slatki medo
Pokreće MySQL Pokreće PHP
Oficijalni sajt Gimnazije Svetozar Markovic iz Nisa