|
Igrutin
|
 |
« poslato: Maj 05, 2008, 08:55:58 pm » |
|
Evo kao prvu temu na nasem novom podforumu, napisaću nešto o Specijalnom odeljenju fizike čiji sam i ja clan... Ovo odeljenje je nastao još davne 2003. godine sa ciljem da u njemu uče oni učenici koji imaju više interesovanja i sklonosti ka ovoj "prirodnoj" nauci. Iz samog početka odeljenje je bilo u Gimnaziji "9. Maj", dok sledeće godine odeljenje prelazi u našu gimnaziju. Učenici koji se upisuju u odeljenje polažu poseban prijemni koji je dve do tri nedelje pre onog osnovnog školskog prijemnog. Na prijemnom se polažu matematika i fizika, za prolaz je potrebno da se ima 30 bodova iz matematike i 60 iz fizike.(bar kada sam ja polagao, verovatno se do sad ništa nije promenilo). Učenici ovog odeljenja imaju tri posebna predmeta (stručna) koja se svake godine menjaju, tj. tematika. U prvom razredu se obradjuje mehanika sa termo dinamikom, odvojeno računski praktikum i teorija i prve dve godine imamo predmet iz kojeg ucimo metode ispitivanja raznih fizičkih procesa.... Ima jos jako pojedinosti o kojima mozemo danima da pričamo... Za kraj link ka sajtu naseg odeljenja koji uredjuju nasi profesori: http://tesla.pmf.ni.ac.yu/f%5Fodeljenje/indexs.htm
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
̿̿̿̿ ̿̿̿'̿'\̵͇̿̿\=((•̪●))=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿
|
|
|
|
DuX
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Maj 05, 2008, 09:41:40 pm » |
|
eto, cisto da napomenem da ce fizicari (a i matematicari) imati i novi sajt koji ce se nalaziti na adresi www.specijalci.com/fizicari, i sadrzace vise informacija i vesti o fizicarima nego ovaj trenutni...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
sanja
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Maj 06, 2008, 12:02:08 am » |
|
@DuX jel to zvanicni sajt ili vas ucenicki entuzijazam?  Hehe moja generacija je prva "meshana"  Koliko sam ja shvatila iz 4 godine bivstovanja sa sabracom fizicarima, vase odeljenje je vise "science" nego "physics" jer bas bacate jak akcenat na sve nauke. U odnosu na nas imate slabiju matematiku i informatiku (ocekivano), ali i mnogo jaci marketing  Meni je samo krivo sto sam cula da se vasi i nasi profesori (bar neki) ne mirisu mnogo i bezveze je sto nema vise saradnje...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Igrutin
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Maj 06, 2008, 12:15:10 am » |
|
To nije zvanicni sajt koliko ja znam vec njihov licni entuzijazam i to je super sto imaju ideje da rade nesto nas je to mrzelo zato skidam kapu imate moju podrsku....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
sanja
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Maj 06, 2008, 12:36:29 am » |
|
i moju, i moju 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
DuX
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Maj 06, 2008, 12:25:46 pm » |
|
paa, ne znam sta bi trebalo da ima da bi bio zvanicni  mada, za sada su tu samo specijalci iz 1. god, ima i neki fizicari iz 2. a mi ocekujemo da ce se vremenom pridruziti i ostali...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
sanja
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Maj 06, 2008, 12:40:13 pm » |
|
@DuX da se javis Goranu Djordjevicu ili tako nekom pa da sa njim dogovoris 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
DuX
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Maj 06, 2008, 12:43:41 pm » |
|
@DuX da se javis Goranu Djordjevicu ili tako nekom pa da sa njim dogovoris  ma pozdravi ga  pa otkud ja znam ko je Goran Djordjevic??
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
sanja
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Maj 06, 2008, 01:25:26 pm » |
|
Glavni za fizicarsko odeljenje bwe  Predavace ti/vam neku fiziku u IV godini.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
DuX
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Maj 06, 2008, 11:04:14 pm » |
|
Glavni za fizicarsko odeljenje bwe  Predavace ti/vam neku fiziku u IV godini. ma nece sigurno, ja sam matematicar 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
sanja
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Maj 06, 2008, 11:09:11 pm » |
|
mudro 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Anja
|
 |
« Odgovor #11 poslato: Jun 03, 2008, 12:55:43 am » |
|
ali i mnogo jaci marketing
Tachno... Imam utisak da mnogo vishe ljudi obraca pazhnju na fizichare nego na matematichare... Ne znam shto...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
sanja
|
 |
« Odgovor #12 poslato: Jun 03, 2008, 01:17:21 am » |
|
Ja znam 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
Igrutin
|
 |
« Odgovor #14 poslato: Jun 07, 2008, 09:59:44 pm » |
|
Nazalost to je tako zato sto, specijalno odeljenje namenjeno matematicarima postoji vec skoro 20 godina, i profesori koji su to odeljenje osnovali su ostareli i zamorili su a odluke o odeljenju nisu predali mladjim generacijama na fakultetu ako ihi i ima...
A oko fizicara se profesori cimaju jer je odeljenje jos u fazi razrade ali mislim da ce i oni za koju godinu da se ohlade ako vec i nisu poceli...
Nadam se da ce uskoro biti jos ljudi koji ce da imaju entuzijazam da vode ova dva odeljenja koja su dala izuzetne strucnjake, bar sto se matematicara tice o fizicarima je rano da se govori...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|